Letnia sałatka z arbuzem

Składniki:

ćwiartka średniego arbuza

2 okrągłe sery brie

sałata

porządna garść łuskanego słonecznika

bułka tarta

jajko

oliwa

sok z 1/4 cytryny

cukier, pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Sałatę rwiemy, arbuza kroimy na spore kawałki. Wrzucamy do miski, dodajemy sok z cytryny, 1 łyżkę oliwy, po szczypcie soli i pieprzu oraz 2 porządne szczypty cukru. Delikatnie mieszamy i rozkładamy na talerzach. Słonecznik prażymy na suchej patelni aż zbrązowieje. Odkładamy. Sery panierujemy w jajku i bułce tartej, po czym smażymy na rozgrzanej oliwie, uważając, by ser nie wypłynął przez panierkę. Po usmażeniu kroimy serki na 4 części i układamy na sałacie i arbuzie. Na koniec posypujemy prażonym słonecznikiem.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s