Smak waszych ust, hiszpańskie dziewczyny, czyli paella

Składniki:

1 czerwona papryka

1 zielona papryka

kilka plasterków salami

1 czerwona cebula

3 ząbki czosnku

7 małych marynowanych kolb kukurydzy

20 czarnych oliwek

¾ szkl. ryżu do risotto

pół szkl. mrożonego groszku

1 pomidor

pół szkl. orzeszków ziemnych

oliwa z oliwek

łyżka masła

2 szkl. bulionu z warzyw

curry, kmin mielony, chili w proszku, papryka słodka w proszku, sól, pieprz

 Sposób przygotowania:

Cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oliwie i maśle. Pomidora, salami i papryki kroimy w kostkę, kolby kukurydzy przekrajamy na pół, łączymy z cebulą i czosnkiem. Dosypujemy ryż i przyprawy, podsmażamy jeszcze kilka minut. Wlewamy bulion, dorzucamy groszek i gotujemy ok. 20 min. mieszając. Następnie dorzucamy orzeszki i gotujemy jeszcze ok. 5 min. Przed podaniem posypujemy ostrą papryką w proszku.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s