Surówka z kalarepy

Podajemy, rzecz jasna i oczywista, nie jako samodzielne danie, bo człowiek nie królik ani inna ta… no…żurafa. Podajemy jak uczciwi ludzie tylko do konkretnego obiadu, z kartoflami i mięchem. I bimbrem.

Składniki:

  • 1 kalarepa
  • 1 marchew
  • pół jabłka
  • 3 łyżki rodzynków
  • odrobina soku z cytryny
  • łyżka Majonezu Kętrzyńskiego
  • 1-2 łyżki jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

Kalarepę, marchew i jabłko tarkujemy na dużych oczkach. Dodajemy rodzynki i skrapiamy sokiem z cytryny.  Mieszamy z majonezem i jogurtem, doprawiamy jak lubimy.

Advertisements

7 Comments Add yours

  1. monami pisze:

    uwielbiam kalarepę 🙂

  2. Kura Domowa pisze:

    O jaki fajny przepis! Uwielbiam kalarepę, ale z reguły jem ją na surowo lub w zupie. Muszę spróbować takiej surówki, ale bez rodzynek. W ciastach lubię, ale w sałatkach mi nie wchodzą:)

  3. Rodzynki dodają odrobine słodyczy, ale bez nich surówka też z pewnością będzie pyszna 🙂

  4. No nie mogę!!!! fajnie, że tu trafiam! Świetny język! Czyta się z bananem na ustach :-)))))))))))))))))))))))

  5. A dziękujemy, dziękujemy i zapraszamy jak najczęściej! 🙂

  6. smutasek pisze:

    A jak bimber nie podchodzi to można ze swojską nalewką ??? 🙂

  7. Jak to: bimber nie podchodzi?! Nie wierzymy, ale jak już trza, to z naleweczką też ujdzie 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s