Krem z zielonego groszku z miętą i twarogiem

gr2

Składniki:

  • 400 g mrożonego groszku
  • 3 średnie ziemniaki
  • 1 por
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki śmietany 12 %
  • 100 g twarogu półtłustego
  • Oliwa
  • Sól, pieprz ziołowy, mięta

Sposób przygotowania:

W garnku rozgrzewamy odrobinę oliwy, podsmażamy pokrojony drobno czosnek, pociętego w plastry pora i ziemniaki w cząstkach. Zalewamy  1,2 l wody, doprawiamy miętą i solą i gotujemy około 20 minut. Dosypujemy groszek i gotujemy kolejne  15 minut. Dodajemy śmietanę i miksujemy całość blenderem. Przed podaniem posypujemy pokruszonym twarogiem i pieprzem ziołowym.

gr

Reklamy

2 Comments Add yours

  1. Kamila pisze:

    Super przepis. Smakowicie się zapowiada i pięknie wygląda 🙂

  2. Każdy kto jadł zupę z groszku jest pozytywnie zaskoczony jej smakiem zatem i Twoja propozycja musi smakować cudnie! Pozdrawiamy, Restauracja włoska DaPietro

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s