KOKOSANKA Z OWOCAMI

kokosanka-2

Składniki:

Spód:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • ½ szklanki mleka
  • 1 kostka masła, roztopionego

Owoce:

  • 450 g dowolnych mrożonych owoców (tu mieszkanka aronii, porzeczek, truskawek i śliwek)
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej

Kokosowa pierzynka:

  • 2 szklanki wiórków kokosowych
  • ½ szklanki cukru pudru
  • 2 białka ubite na sztywną pianę

Sposób przygotowania:

Mieszamy składniki na spód i wykładamy je do natłuszczonej blaszki (20×30). Pieczemy w 180 stopniach ok. 15 minut. Wyciągamy spód i wykładamy na niego owoce wymieszane z cukrem pudrem i mąką. Ponownie wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut. Pianę z białek delikatnie łączymy z wiórkami i cukrem. Wykładamy na wierzch ciasta i pieczemy ok. 15 minut.

kokosanka

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Wygląda bardzo malowniczo, z pewnością jest pyszne 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s